OVER ONS

Marianne groeide op het platteland op: "Zolang ik mij kan herinneren verzamel ik al mooie spullen uit de natuur, zoals veren, schelpen en stenen. Bij het zien van bijvoorbeeld een veer – elke is uniek – slaat mijn verbeelding vaak op hol. Ik probeer mij voor te stellen waar deze allemaal is geweest en wat voor leven de vogel heeft of heeft gehad... Hetzelfde kan ik hebben met schelpen die zijn aangespoeld op het strand en die een heel leven hebben gehad in de zee." Het is voor Marianne elke keer weer bijzonder om de energie van de objecten te voelen.
Voor Marianne is het heel speciaal om de natuurlijke producten een tweede leven te kunnen geven en ze te kunnen bewonderen in een geluksbrenger; samen met andere 'geluks-objecten'. "Dit kunnen ook heel persoonlijke en / of dierbare spullen zijn die de geluksbrenger speciaal en op maat maken voor de opdrachtgever en / of de ontvanger ervan." Het werken aan de geluksbrengers maakt het voor Marianne mogelijk even los te kunnen komen van haar constant aanwezige tinitus en zenuwpijn. Door zo met overgave bezig te zijn met één van haar passies ervaart zij ontspanning en geeft het haar veel voldoening.

Marianne's achtergrond is heel divers; ze was vooral lange tijd actief als enthousiast en succesvol accountmanager, met name in de schoenen- en kappersbranche. Vervolgens was ze – met een achtergrond als 'Master Practitioner NLP' en diverse andere met plezier gevolgde opleidingen – met haar bedrijf 2B bewustmaking en begeleiding enige tijd actief als coach. Tot op de dag van vandaag is Marianne volop bezig met zelfontwikkeling, waar ze nooit genoeg van krijgt. Daarnaast is ze hobbykok en deelt ze alles wat ze in huis heeft graag met anderen.

Jan over Marianne : "Marianne is 'natuurlijk' de bedenker van de geluksbrengers. Als er namelijk íemand altijd ideeën heeft, is het 'mijn Marianne' wel... Marianne is dan ook meestal de ideeënvrouw en werkt veelal vanuit haar en intuïtie. Als geen ander weet zij de mooiste kleurencombinaties te maken en de juiste materialen uit te zoeken. Doordat wij beiden zo anders zijn, vormt Marianne voor mij – in ieder gaval waar het onze geluksbrengers betreft – een (meer dan) ideale aanvulling. Creatief; invoelend; zorgzaam en superlief!"

Inmiddels is 2B geluksbrengers voor Jan een ideale bezigheid om 'uit zijn hoofd te komen'. "Ik ervaar het als een heerlijke mindful activiteit." Jan werd via Marianne geraakt door het werken met de spulletjes uit de natuur. Hij is onder de indruk van zowel de pracht als de energie ervan. "Vooral wanneer spulletjes samenkomen in een geluksbrenger... Jan is de specialist in het leggen van de knopen en het – met liefde een haast eindeloos geduld – boren van de miniscule gaatjes in de waardevolle spullen. Over het algemeen als werkvoorbereider en technisch uitvoerder.

Met een technische achtergrond was Jan eerder – vanuit zijn eigen communicatiebureau jbcv – onder andere actief als hoofdredacteur van diverse vakbladen binnen de installatietechniek (het vakblad ElektroPraktijk), mobiliteit (het vakblad Parkeer) en duurzaamheid (het platform Duurzaam Gebouwd). Ook zijn opleiding 'NLP Master Practitioner Business' kwam hem hierbij goed van pas tijdens zijn gesprekken en interviews én in zijn rol als dagvoorzitter.

Jan is tevens fervent en zeer gepassioneerd fotograaf / artiest met 2BHAPPY4EVER – photography & digital art, waar hij volop bezig is dit verder uit te bouwen en er (tevens) zijn werk van te maken.

Marianne over Jan : "Jan is een man die werkelijk van alles kan. Naast veelzijdig is hij ook heel geduldig. Hij leeft vooral in het moment en kan dan volledig opgaan in datgene waar hij vanuit zijn mee bezig is. De manier waarop hij, naast zijn werk, bezig is met ons project maakt mij blij! Ik kan bijvoorbeeld vol bewondering kijken naar zijn manier van het leggen van knopen en knoopjes; zijn handigheidjes en de manier waarop hij graag alles uitlegt wat hij doet. Een echte leraar, zoals hij al moet zijn geweest in zijn tijd bij de zeeverkenners en later als zeilinstructeur."
Marianne roept vaak – gebaseerd op 'Bob de Bouwer', een van onze vaste gezegdes hier in huis – "Hé Jan, kunnen wij het maken?" Jan antwoordt daar dan altijd op: "Nou en of!"

Marianne & Jan: " Samen – Van den Broek en Van den Broek dus, daar komt 2B vandaan – vormen wij op veel vlakken een goed team en zetten wij de puntjes op de denkbeeldige i."